0 Jun 28, 2022 — https://sf.gl/1877

Simon fik oversprøjtet sin bil med cement, da den holdt lovligt parkeret Byggefirma nægter at betale for skaderne stiften.dk

Simon fik oversprøjtet sin bil med cement, da den holdt lovligt parkeret Byggefirma nægter at betale for skaderne stiften.dk

Skader fra håndværkere har efterladt bilejer Simon Fredsted med en regning på næsten 10.000 kr. Byggefirmaet ser sig ikke som skadevolder, lyder det, selv om det var deres cement, der landede på bilen.
27 jun. 2022 kl. 11:39
Mikkel Hamann Johnsen [email protected]

AARHUS: Normalt er Simon Fredsted som borger på Frederiksbjerg vant til, at håndværkere og stilladser fylder bybilledet. Han har det tilmed fint med lidt træspåner fra byggerierne på sin bil i ny og næ.
Mandag eftermiddag 23. maj kom han ud på gaden til noget langt værre. Frontsiden af bilen var oversprøjtet med cement.
Dele af cementen var endda forsøgt tørret af og havde ridset kørehjelm og bilens side samt lavet en lille bule.
ANNONCE
- Bilen er til salg, så jeg havde lige fået den poleret og coatet (overfladebehandlet, red.) nogle måneder forinden. I stedet kunne jeg så betale 9.375 kr. for at få de her skader udbedret, fortæller Simon Fredsted.
Her havde han håbet på, at regningen kunne sendes til håndværkerne bag cement-fadæsen.
- Jeg ville jo kalde det hærværk. Men ... det viser sig så, at byggefirmaet ikke vil betale.
Trods lovlig parkering
Det var håndværkere fra Borum-firmaet EHK Byg, der renoverede bygningen på Brammersgade. Simon Fredsted optog en video, som Stiften er bekendt med, hvori han konfronterer håndværkerne.
2/4
Cementen har sat tydelige spor i Simon Fredsteds bils overfladebehandling, som han lige havde fået lavet nogle måneder forinden. Her ses bilens kølerhjelm, efter cementen var fjernet. Privatfoto
Her indrømmer de, at det er dem, som er skyld i oversprøjtningen af cement, og at de prøvede at "skylle" cementen af.
- Hold nu op, vi har ikke ødelagt din bil med lidt cement, forsvarer én af håndværkerne handlingen.
- Jeg forstår heller ikke, at du vil betale for sådan noget pjat (altså overfladebehandlingen, red.). Det er jo en byggeplads. Så må du lade være med at holde din bil dér.
De kan da ikke bare sprøjte folks biler til med cement, uden der sker noget?
SIMON FREDSTED, INDEHAVER AF SELVSTÆNDIG IT-VIRKSOMHED
Problemet er bare, at den sorte BMW holdt lovligt parkeret på en af kommunens pladser, som blandt andre Simon Fredsted betaler for at bruge.
Simon Fredsteds dokumentation - både billeder, video og snak med naboerne til parkeringspladsen - hjalp heller ikke i det videre forløb.
ANNONCE
Magtesløs proces
Mads Højdahl Kristensen, ejeren af ejendommen, der renoveres, mener i et telefonopkald, som Simon Fredsted har optaget, at sagen handler om påstand mod påstand. Han tror på håndværkernes forklaring fremfor den forurettede bilejer.
Samtidig er Mads Højdahl Kristensen bror til Emil Højdahl Kristensen, som ejer EHK Byg.
- Jeg eller andre, du har rettet henvendelse til, anser sig ikke som skadevolder i de påpegede skader, lyder SMS-svaret efterfølgende fra Mads Højdahl Kristensen, som tilføjer:
- Jeg vil i den forbindelse bede dig stoppe med at rette henvendelse.
3/4
Her ses beskeden, som boligejer Mads Højdahl Kristensen sendte til Simon Fredsted, som svar på regningen bilejeren sendte afsted. Privatfoto
Den 31-årige bilejer går dernæst til Østjyllands Politi og anmelder EHK Byg for hærværk.
- Her får jeg efter en uges tid at vide, at politiet dropper sagen, fordi cement-hændelsen ikke er gjort forsætligt. Jamen, er det ikke stadig hærværk? De kan da ikke bare sprøjte folks biler til med cement, uden der sker noget? spørger Simon Frested magtesløst.
ANNONCE
Byggefirma svarer ikke
Han er ikke den første, som oplever dette. En af naboerne, som Simon Fredsted har været i kontakt med, har prøvet noget lignende med sin bil fra samme håndværkerteam.
Sager som disse forekommer relativt ofte, hvor en person eller virksomhed ikke går med på erstatningskravet - enten fordi man ikke mener, at der er begået nogen fejl, eller hvor man hævder, at skaderne ikke er sket direkte som følge af fejlen.
4/4
BMW'en blev ridset hen af siden, da håndværkerne - ifølge dem selv - skyllede bilen ren for cement. Det ligner dog ifølge Simon Fredsted mere en aftørring, ikke en afskylning. Privatfoto
Stiften har forsøgt at få fat på både EHK Byg-firmaejer Emil Højdahl Kristensen og boligejer Mads Højdahl Kristensen, men ingen af brødrene er vendt tilbage på vores henvendelser.
Vi ville godt have spurgt dem, hvorfor de ikke mener, at skaderne på BMW'en er en direkte følge af cementen, som håndværkerne sprøjtede på bilen. Samt hvordan cementen overhovedet endte på bilen i første omgang.
Sagen kan gå til en domstol, men det kan trække ud, hvilket Simon Fredsted ikke er interesseret i.
Han kunne også få skaderne betalt via sin kaskoforsikring, hvorefter forsikringsselskabet kan beslutte at køre sagen videre. Grundet en høj selvrisiko giver det ikke mening for bilejeren, siger han.
- Så nu står jeg tilbage med en regning for nogle skader, som andre har gjort på min ejendom.


Leave a Comment
Note: Your comment will be shown after it has been approved.